SM Szolnok

Sclerosis Multiplexes Betegek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete

KÉZMŰVESEKNEK, IPARMŰVÉSZEKNEK ÉS NÉPMŰVÉSZEKNEK

márc 052016

 

Kézművesek, népművészek, iparművészek és az e mesterségekkel foglalkozó mozgássé-rült alkotók számára népi, iparművészeti és kézműves tárgyak készítésére szóló pályázatot hirdetünk. A tárgyak lehetnek: kerámia, gyöngyfűzés, divatékszer, bőrtárgy, bőrdíszmű, tűzzománc, szőttes, foltvarrás, hímzés, festett vagy egyéb textiltárgy, fafaragás, festett
bútor, fonott áru, csuhé stb.
A pályázat célja: egyrészt a már ismert mesterek és a mozgássérült alkotók részére
közös bemutatkozási lehetőséget szeretnénk biztosítani annak érdekében, hogy egymást és a különböző mesterségeket még jobban megismerjék; másrészt ösztönözni szeretnénk mindannyiukat újabb remekek, használati és dísztárgyak készítésére.

A pályázat feltételei:

– A pályázaton hivatásos és amatőr, egyéni vagy csoportos alkotók egyaránt részt vehet-nek.
– Mindenki maximum 2 db tárgyat, műalkotást küldhet be bemutatásra kész állapotban.
– Az alkotások, dísztárgyak hátoldalán vagy alján jól rögzített módon fel kell tüntetni a
készítő nevét és teljes lakcímét az irányítószámmal együtt.


*
Általános tudnivalók

– Mind a három pályázat munkáinak leadási határideje:
postán: 2016 június 30-ig
személyesen: 2016 június 20-a és 30-a között naponta 9-től 17 óráig
– A pályaműveket a fent megadott időpontok között postán vagy személyesen a következő címre kell eljuttatni:
Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete 8000 Székesfehérvár Erzsébet u. 20.
(Az egyesület irodája a Viktória központ épületében található. Bejárat a Lövölde út
felől a garázssorról.)
– A beérkezett pályamunkákat zsűri értékeli, és a zsűri javaslata alapján a meghirdető szerv képviselői döntenek a díjak odaítéléséről.
– A legjobb művek kiállításon való bemutatására és a díjak átadására 2016 őszén kerül sor Székesfehérváron a Viktória Rehabilitációs Központ jubileumi ünnepségén.
– Minden további felvilágosítást a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületétől lehet kérni az egyesület postacímén, a Viktória központ e-mail címén (viktoriakozpont@gmail.com) vagy ügyfélfogadási időben a (22) 316-926-os vagy a (22) 333-110-es telefonszámokon.

 

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/2016/03/05/muveszeti-palyazat-amator-es-hivatasos-valamint-mozgasserult-kepzomuveszek-reszere/

KUPAK GYŰJTÉS

febr 192016

Segítsd az Egyesületünket!

 

Aba-Novák  Agóra Kulturális Központ 

5000 Szolnok, Hild J. tér. 1. 

 

Otthon összegyűjtött kupakjaitokat kérjük a mi gyűjtőládánkba juttassátok el!

 

Segítségeteket Köszönjük Szépen!

undefined

 

 

A kidobott élelmiszer töredéke jut el a rászorulókhoz

febr 162016

Míg Franciaországban börtönt kockáztat, aki nem segíti a nélkülözőket, Magyarországon évente közel kétmillió tonna élelmiszert dobnak ki a háztartások vagy az élelmiszeripar és a kereskedelem szereplői, a felesleges áru töredékét lehet megmenteni, és eljuttatni a rászorulóknak – számol be szombati számában a Népszabadság.
Magyarországon a legutóbbi, 2006-os Eurostat-kutatás szerint 1,8 millió tonna ehető élelmiszer kerül a szemétbe. A magyar fogyasztók 400 ezer tonna táplálékot dobnak ki, 1,4 millió tonnát pedig az élelmiszerlánc többi szereplője.
Ehhez képest csepp a tengerben, amit a Magyar Élelmiszerbank Egyesület meg tud menteni. Sczígel Andrea, a szervezet külső kapcsolatok igazgatója a lapnak elmondta: tavaly 2600 tonna élelmiszer-felesleget vettek át a kereskedő és gyártó adományozóktól, s továbbítottak partner segélyszervezetek segítségével körülbelül 250-300 ezer nélkülözőnek. Két éve 1600 tonna árut vettek át.
Magyarországon a törvények nem teszik lehetővé az élelmiszerek forgalomba hozatalát sem a fogyaszthatósági, sem a minőségmegőrzési időn túl. Ezért a boltok még a tényleges lejárati idők előtt akciózzák a termékeket vagy eladományozzák. Utóbbi esetben ráadásul az áru értékének 120 százalékával csökkenthetik a társasági adó alapját adomány címén.
Az élelmiszer-biztonsági szabályok az élelmiszerbankot éppen úgy kötik, mint az adományozó élelmiszer-feldolgozót vagy kiskereskedőt, azaz a fogyaszthatósági lejárati idő után ők sem oszthatják ki az élelmiszert.

 


Forrás: http://mno.hu/tarsadalom/a-kidobott-elelmiszer-toredeke-jut-el-a-raszorulokhoz-1328569

Élelmiszerbank adományszétosztási együttműködés 2016

febr 162016

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület „Élelmiszerbank adományszétosztási együttműködés 2016” címmel pályázatot hirdet.
A pályázat célja, hogy a kiíró kiválassza azon szervezetek körét, akikkel a 2016-os évre vonatkozóan együttműködési megállapodást köt. A kiválasztott szervezetek az éves együttműködés keretében a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől térítésmentesen vesznek át élelmiszert, amit eljuttatnak az általuk gondozott rászorulóknak ingyenes adomány formájában.

Határidő: 2016. február 29.

A 2016-os évi együttműködés keretei között két különböző típusú élelmiszeradomány átvételi lehetőségre lehet pályázni:
1. Raktári átvétel: élelmiszer átvétel az Élelmiszerbank központi budapesti raktárából. Olyan szervezetek jelentkezését várjuk, akik az év során több alkalommal tudják vállalni az élelmiszerek átvételét és szétosztását.
2. Tesco/Auchan átvétel: élelmiszer átvétel a kiírásban szereplő Auchan vagy Tesco áruházak egyikéből. Olyan szervezetek jelentkezését várjuk, akik napi rendszerességgel vagy hetente többször tudják vállalni az élelmiszerek átvételét és szétosztását.
Aki raktári átvételre ÉS Tesco/Auchan átvételre is szeretne pályázni, az a Tesco/Auchan pályázati adatlapot töltse ki!

 

Egyesületünk megpályázta az 1. típusú élelmiszeradomány átvételi lehetőséget.

forrás: elelmiszerbank.hu

http://www.nonprofit.hu

Sorstársi Tanácsadás

jan 282016

Egyesületünkben sorstársi tanácsadói szolgálat működik.


A tanácsadás történhet telefonon és e-mailben keresztül illetve előre egyeztetett időpont esetén személyesen is.
Segítünk az élet minden területén felmerülő problémák megoldásában. Információt adunk különböző támogatások igénybevételi lehetőségeiről, jogszabály változásokról.

A szolgáltatásainkat, nem csak a jegyzett tagjainknak, hanem valamennyi hozzánk forduló fogyatékkal élő betegnek és családtagjainak szolgáltatjuk. Bizalommal bátran keressen fel bennünket az Egyesületünk elérhetőségein.

Sorstársi tanácsadó: Furcsa Józsefné

Telefon: 06 56 422 064, 06 20 332 65 85

E-mail: smegy@t-online.hu

Elismerések az SM világnapján - Budapest, 2015.

máj 312015

„Ez a nap legyen a szolidaritás, az együttérzés és az együttműködés napja” – mondta Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára, a sclerosis multiplexes betegek világnapján, amelyre minden év május utolsó szerdáján kerül sor. Budapesten az MSMBA közösségi rendezvényére az ország minden részéből érkeztek sorstársak.Az idei évben megrendezett világnap magyarországi eseményeivel a szervezők – élükön a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány – a társadalomhoz kívánnak fordulni annak érdekében, hogy minél többen legyenek tisztában ennek a betegségnek a jellemzőivel.

Az eseményen Dr. Latorcai Csaba átadta a „2014. évben Legaktívabb SM Egyesületek” díját, amellyel azoknak az egyesületeknek a tevékenységét díjazzák, amelyek az adott évben a legtöbbet teszik az érintettek életminőségének javításáért.

A helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta: a sclerosis multiplexes betegek éppolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint az úgynevezett egészséges társaik. Életükkel azt példázzák, hogy nehézségekkel együtt is lehetséges minden ember számára a teljes élet megélése. Az első díjat a helyettes államtitkártól Furcsa Józsefné, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei SM egyesület vezetője vette át, őt követte Herczegné Szabó Marianna, a Békés megyei SM egyesület elnöke. Ugyancsak megköszönték a Vas megyei egyesület munkáját, a civil szervezetet Kardosné Horváth Magdolna képviselte, továbbá elismerést kapott a Gyurácz Annamária vezette Csongrád megyei egyesület is.

undefined

undefined

http://www.msmba.hu/interneten-eloben-kozvetitjuk-az-sm-vilagnapot/

http://www.msmba.hu/sm-vilagnap-budapesten-kozossegi-program-es-elismeresek/

Programsorozat

nov 192013

undefined

PROGRAMSOROZAT LELKI EGÉSZSÉGÜNK MEGŐRZÉSÉRE

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.ujszechenyiterv.gov.hu
06 40 638 638
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege
10 000 000 Ft

Kivitelezés ideje: 2013. 09. 01. - 2014. 08. 29.
Kedvezményezett: Sclerosis Multiplexes Betegek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete

A szolnoki SM bemutatkozik

jan 022012

Szolnok a Tisza és a Zagyva torkolatánál az Alföld közepén fekszik. Szolnok a megyében élő SM betegek központi helye. 1986-ban klub formában, majd 2003.01.16-tól kiemelten közhasznú Egyesületté alakultunk. 2010. májusától a minősítésünk Közhasznú egyesület.

Ma már 53 fő a létszámunk. Elnökünk Furcsa Józsefné, Erzsike. Minden lehetőséget megragadva színessé, tartalmassá teszi életünket. Pályázatokat ír, támogatókat keres és talál, hogy minél több lehetőséget kiaknázzon és megteremtsen Egyesületünk számára. Évente több ízben jutunk el kirándulni és rendezvényeken veszünk részt.
Az idén is így jutottunk el Berekfürdőre ahol hat gondtalan napot töltöttünk el, és napi rendszerességgel kaptunk gyógymasszást tangentorral kiegészítve. E hónapban látogatunk el Ópusztaszerre ahol a Feszti Körképet tekintjük meg.

Támogatóink közül megemlíteném az Egészségügyi és Szociális Bizottságot, az SM Alapítványt, az Önkormányzati Képviseletet a Sport Bizottságot és az alkalmankénti adományokat adókat.

További terveink: Az Egyesületünkből 4 fő elvégezte a Sorstársi Segítő tanfolyamot amit az Impulzus Egyesület szervezett. Ezzel is gyarapítani szeretnénk a segíteni tudásunkat sorstársaink nehézségeinek megoldásában.
Célunk a közhasznú tevékenységek folytatása, kibővítése.
Kapcsolatot tartunk Országos SM Egyesületekkel mint pl. Veszprém-Szolnok vagy Mórahalom-Szolnok stb. valamint a független SM levelező listával.
Szolnoki Hetényi Géza Kórházból kapunk orvosi segítséget. Dr. Tóth Lajos főorvos mindent megtesz, hogy minél elviselhetőbb legyen a betegségünk.

Összekovácsolódott kis közösséggé alakultunk, ami minden találkozás alkalmával csak mélyül. Szívélyesen fogadunk minden új tagot, akár megyehatáron túlról is és örömmel töltjük el a közös együttléteket az érdeklődő családtagokkal, hozzátartozókkal együtt és nyitottak vagyunk mindenki számára.

Köszöntök a Szolnoki SM Egyesület nevében minden idelátogató betegtársunkat, hozzátartozót, e betegség után érdeklődőt valamint mindazokat akik céllal vagy cél nélkül betekintenek honlapunkba.

Honlapunk célja, hogy szűkebb körben, de mindenki számára elérhetően betekintést nyújtsunk a szklerózis multiplex betegség megismeréséről, valamint nagyobb nyilvánosság elé tesszük a megyénkben élő betegek életét, céljait, eredményeit és közzé tegyük a mindenkori elérhetőségeinket.

Mi betegek, akik már megtaláltuk egymás társaságát rájöttünk arra, hogy együtt könnyebb. Azt szeretnénk, hogy ne legyen egyetlen beteg sem elzárva a világtól segítségnyújtás nélkül.
Célunk, hogy sorstársainknak segítsünk lelkileg feldolgozni ezt a betegséget és irányt mutassunk valamint további segítséget adjunk az élet nehézségeinek elviselésének célorientált életviteléhez, beszámoljunk a kutatásokban elért legújabb eredményekről.

Köszöntő

jan 012012

Köszöntök a Szolnoki SM Egyesület nevében minden idelátogató betegtársunkat, hozzátartozót, e betegség után érdeklődőt valamint mindazokat akik céllal vagy cél nélkül betekintenek honlapunkba.

Honlapunk célja, hogy szűkebb körben, de mindenki számára elérhetően betekintést nyújtsunk a szklerózis multiplex betegség megismeréséről, valamint nagyobb nyilvánosság elé tesszük a megyénkben élő betegek életét, céljait, eredményeit és közzé tegyük a mindenkori elérhetőségeinket.

Mi betegek, akik már megtaláltuk egymás társaságát rájöttünk arra, hogy együtt könnyebb. Azt szeretnénk, hogy ne legyen egyetlen beteg sem elzárva a világtól segítségnyújtás nélkül. Célunk, hogy sorstársainknak segítsünk lelkileg feldolgozni ezt a betegséget és irányt mutassunk valamint további segítséget adjunk az élet nehézségeinek elviselésének célorientált életviteléhez, beszámoljunk a kutatásokban elért legújabb eredményekről.

Együtt, egymásért! Betegek betegtársaikért!

Atom

Powered by Nibbleblog