A szolnoki SM bemutatkozik

A szolnoki SM bemutatkozik

Szolnok a Tisza és a Zagyva torkolatánál az Alföld közepén fekszik. Szolnok a megyében élő SM betegek központi helye. 1986-ban klub formában, majd 2003.01.16-tól kiemelten közhasznú Egyesületté alakultunk. 2010. májusától a minősítésünk Közhasznú egyesület.

Ma már 53 fő a létszámunk. Elnökünk Furcsa Józsefné, Erzsike. Minden lehetőséget megragadva színessé, tartalmassá teszi életünket. Pályázatokat ír, támogatókat keres és talál, hogy minél több lehetőséget kiaknázzon és megteremtsen Egyesületünk számára. Évente több ízben jutunk el kirándulni és rendezvényeken veszünk részt.
Az idén is így jutottunk el Berekfürdőre ahol hat gondtalan napot töltöttünk el, és napi rendszerességgel kaptunk gyógymasszást tangentorral kiegészítve. E hónapban látogatunk el Ópusztaszerre ahol a Feszti Körképet tekintjük meg.

Támogatóink közül megemlíteném az Egészségügyi és Szociális Bizottságot, az SM Alapítványt, az Önkormányzati Képviseletet a Sport Bizottságot és az alkalmankénti adományokat adókat.

További terveink: Az Egyesületünkből 4 fő elvégezte a Sorstársi Segítő tanfolyamot amit az Impulzus Egyesület szervezett. Ezzel is gyarapítani szeretnénk a segíteni tudásunkat sorstársaink nehézségeinek megoldásában.
Célunk a közhasznú tevékenységek folytatása, kibővítése.
Kapcsolatot tartunk Országos SM Egyesületekkel mint pl. Veszprém-Szolnok vagy Mórahalom-Szolnok stb. valamint a független SM levelező listával.
Szolnoki Hetényi Géza Kórházból kapunk orvosi segítséget. Dr. Tóth Lajos főorvos mindent megtesz, hogy minél elviselhetőbb legyen a betegségünk.

Összekovácsolódott kis közösséggé alakultunk, ami minden találkozás alkalmával csak mélyül. Szívélyesen fogadunk minden új tagot, akár megyehatáron túlról is és örömmel töltjük el a közös együttléteket az érdeklődő családtagokkal, hozzátartozókkal együtt és nyitottak vagyunk mindenki számára.

Köszöntök a Szolnoki SM Egyesület nevében minden idelátogató betegtársunkat, hozzátartozót, e betegség után érdeklődőt valamint mindazokat akik céllal vagy cél nélkül betekintenek honlapunkba.

Honlapunk célja, hogy szűkebb körben, de mindenki számára elérhetően betekintést nyújtsunk a szklerózis multiplex betegség megismeréséről, valamint nagyobb nyilvánosság elé tesszük a megyénkben élő betegek életét, céljait, eredményeit és közzé tegyük a mindenkori elérhetőségeinket.

Mi betegek, akik már megtaláltuk egymás társaságát rájöttünk arra, hogy együtt könnyebb. Azt szeretnénk, hogy ne legyen egyetlen beteg sem elzárva a világtól segítségnyújtás nélkül.
Célunk, hogy sorstársainknak segítsünk lelkileg feldolgozni ezt a betegséget és irányt mutassunk valamint további segítséget adjunk az élet nehézségeinek elviselésének célorientált életviteléhez, beszámoljunk a kutatásokban elért legújabb eredményekről.